top of page

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Β' ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ 15ης ΜΑΪΟΥ 2019

 

1.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

 

 

Πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (Σύλλογοι Εκπ/κών Π. Ε. & Ε. Λ. Μ. Ε.) προέβησαν στην έκδοση  ψηφισμάτων  συμπαράστασης – αλληλεγγύης (μέσα στο χρονικό διάστημα 2018 – 2019) για απολυμένη εργαζόμενη  της ιδιωτικής εταιρίας «Vresnet»

 

Σε μια σειρά σωματείων, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος», που εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης για την απολυμένη εργαζόμενη της εταιρείας «VresNET», ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρίας (εργοδότης) υπέβαλε μηνύσεις ή απέστειλε εξώδικες διαμαρτυρίες – προσκλήσεις – δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες καλεί  τα πρωτοβάθμια σωματεία να « αποσύρουν άμεσα από τις ιστοσελίδες τους τα ψηφίσματα συμπαράστασης», καθώς και να «προβούν σε δημόσια γραπτή ανακοίνωση ανάκλησης των σε βάρος του αναφερομένων».

Η Γ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «η Πρόοδος» θεωρεί τη συγκεκριμένη ενέργεια πρωτοφανή, απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις λειτουργίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης και καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες αυτές.

Καλεί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του  στα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. & Ε.Λ.Μ.Ε. που έλαβαν ή θα λάβουν αντίστοιχες εξώδικες διαμαρτυρίες ή υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν σε βάρος τους μηνύσεις από τον συγκεκριμένο εργοδότη για το θέμα αυτό. Καθώς επίσης και να παράσχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα σωματεία – μέλη της Δ.Ο.Ε. απέναντι σε τυχόν νομικές διεκδικήσεις του συγκεκριμένου επιχειρηματία – εργοδότη.

Ένα από τα πρώτα καθήκοντα του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί η έκφραση αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων στους αγώνες που δίνουμε για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.

Στη βάση αυτή το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τα σωματεία δεν είναι δυνατό να εκβιάζονται και να επιχειρείται η τρομοκράτησή τους με την επίκληση νομικού – ποινικού χαρακτήρα πιέσεων προκειμένου να σταματήσουν να εκφράζουν ελεύθερα  την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ τους απέναντι στους συναδέλφους –εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα κάθε φορά που πέφτουν θύματα εργοδοτικών αυθαιρεσιών και εκμετάλλευσης. 

2.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟ ΗΛΙΑ ΣΝΗΛΙΟ

 

O Σύλλογός μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο και καταγγέλλει το γεγονός ότι οδηγείται σε δίκη την Τετάρτη 15/5  για τη συμμετοχή του σε μαζική κινητοποίηση στα πλαίσια του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για την πρώτη μιας σειράς από δίκες, που έχουν στοχοποιήσει -μαζί με άλλους αγωνιστές- για τη δράση του, τον Η. Σμήλιο, συνδικαλιστή  και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο των Αμπελοκήπων και Μενεμένης, Θεσσαλονίκης. Το βαρύ κατηγορητήριο, που έχει κυβερνητική σφραγίδα, είναι πράξη εκδίκησης απέναντι στους αγωνιστές. Γι αυτό τους διώκει! Είναι μια προκλητική ενέργεια εκφοβισμού του λαϊκού κινήματος για να επιβληθούν οι κατασχέσεις λαϊκής κατοικίας. Αυτός ο κοινωνικά βάρβαρος μνημονιακός στόχος είναι βασική προτεραιότητα της «μεταμνημονιακής» περιόδου για την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την κυβέρνηση, αλλά και τις τράπεζες. Το σταμάτημα της δίωξης και η απαλλαγή από τις κατηγορίες του Η. Σμήλιου και των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είναι υπόθεση του λαϊκού μαζικού κινήματος και των μαχόμενων δυνάμεων της κοινωνίας. Είναι ώρα να ξεδιπλωθεί η δύναμη της μαχητικής αλληλεγγύης.

  • Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο.

  • Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από τις κατηγορίες όλοι οι αγωνιστές του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας!

  • Κανένα  λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη – Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις – Διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών

bottom of page