top of page

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά "η Πρόοδος"

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής  Ομάδας  θα παρακολουθήσει

την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 4 μ.μ.

στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ [Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Τηλ. 210 5288170-171 ]
     την θεαρική παράσταση για παιδιά

"Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας"

του Όσκαρ Ουάιλντ


(Ενιαία τιμή εισιτηρίου για παιδιά και συνοδούς 7 ευρώ)

 

 Ο Σύλλογος θα καλύψει εξ ολοκλήρου το αντίτιμο του εισιτηρίου των παιδιών των συναδέλφων 

Οι συνοδοί που επιθυμούν να δουν την παράσταση πρέπει να καταβάλουν το  αντίτιμο των 7 ευρώ 

Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 

Για τα διαδικαστικά:

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 80 θέσεων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Όποιος συνάδελφος-ισσα  επιθυμεί τα παιδιά του να παρακολουθήσουν  την παράσταση θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως τις 15 Μαρτίου.

Γονείς και συνοδοί που δεν επιθυμούν να δουν την παράσταση μπορούν να περιμένουν στο Καφέ-Μπαρ του Θεάτρου μέχρι την ολοκλήρωση της.

Τα εισιτήρια – και για τα παιδιά και για τους συνοδούς - θα τα προμηθευτεί μαζικά ο σύλλογος και κατόπιν θα τα διανείμει σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

"Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας"

του όσκαρ Ουάιλντ

Διασκευή/Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία: Άρης Τρουπάκης

Σκηνικά & κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Xαράλαμπος Γωγιός

Χορογραφία/επιμέλεια κίνησης: Πολίν Ουγκέ

Φωτισμοί: Aλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Κουτρουβίδης 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Νικόλας Αναστασόπουλος, Ασημίνα Αναστασοπούλου, Βασίλης Ανδρέου, Μαλαματένια Γκότση, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Αμαλία Τσεκούρα.

Μουσικοί επί σκηνής: Aλέξης Κωτσόπουλος, Νίκος Καρύδης

Μια ιστορία που συγκινεί και σήμερα μικρούς και μεγάλους, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας εκδόθηκε το 1888, μαζί με άλλα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ σε μία σπουδαία συλλογή με τίτλο «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας και άλλα παραμύθια». Στην ίδια συλλογή ανήκουν και «Ο εγωιστής γίγαντας» και «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο».

Στο παραμύθι που παρουσιάζεται φέτος με φαντασία και τρυφερότητα, από το σκηνοθέτη Αρη Τρουπάκη κι έναν έξοχο θίασο που βασίζεται στον παλιό κορμό των καλλιτεχνών της Πειραματικής σκηνής του Στάθη Λιβαθινού (2001-2007), αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ο «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» είναι ένα από τα πιο γοητευτικά και διαχρονικά «παραμύθια» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Το έργο:

Ψηλά πάνω από την πόλη, σε μια πελώρια κολώνα, ορθωνόταν το άγαλμα του Ευτυχισμένου Πρίγκιπα. Ήταν διακοσμημένος ολόκληρος με λεπτά φύλλα ατόφιου χρυσού, τα μάτια του ήταν δύο αστραφτερά ζαφείρια κι ένα μεγάλο πορφυρό ρουμπίνι έλαμπε στη λαβή του ξίφους του…


Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας έχει ζήσει πίσω από τον φράχτη ενός παλατιού, δίχως έγνοιες και σκοτούρες, πάντα ξέγνοιαστος και χαμογελαστός. Όταν θα φύγει από τη ζωή, ένα χρυσό άγαλμα στήνεται σε μία πλατεία της πόλης προς τιμή του. Παρατηρώντας τον κόσμο από ψηλά μέσα από το άγαλμά του, ο Πρίγκιπας ανακαλύπτει μιαν άλλη πλευρά της καθημερινότητας: την φτώχια, την ασχήμια, διαφθορά και την υποκρισία. Και ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας δακρύζει κάθε βράδυ για όλα τα άσχημα που συμβαίνουν γύρω του. Ώσπου, ένα μικρό χελιδόνι, κουρνιάζει στα πόδια του. Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας θα βρει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Μαζί θα βοηθήσουν τους ανθρώπους με κάθε δυνατό τρόπο σε μια υπέροχη ιστορία ανιδιοτέλειας, φιλίας και αγάπης.

bottom of page