top of page

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής Ομάδας του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση "Ρινόκερος" του Ευγένιου Ιονέσκο. Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 150 θέσεων.  Η  τιμή του εισιτηρίου είναι 15€. Όποιος-α συνάδελφος-ισσα επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση θα πρέπει να προμηθευτεί μόνος του (ή κατά σχολείο) το εισιτήριό του. Είναι αυτονόητο πως όσο πιο νωρίς προμηθευτεί το εισιτήριό του τόσο μεγαλύτερη επιλογή θέσεων θα έχει. Από την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου ως και την Παρασκευή 24 Ιανουρίου μπορούμε να παραλαμβάνουμε τα εισιτήρια μας από τα ταμεία του θεάτρου.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής  Ομάδας του συλλόγου μας θα παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση για παιδιά "Χίλιες και μια ιστορίες"  του Μάικ Κέννυ, Κυριακή 19 Ιανουερίου 2020 και ώρα 12:00 π.μ. στο ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ - ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ» (ισόγειο του κτιρίου Rex, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα). Δηλώνουμε συμμετοχή ως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου. Η πρόταση της Εισαγγελέα είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης...

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΟΤΕ και την Cosmote E-Value, που μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους προκήρυξαν απεργία από τις 21/12 έως τις 12/01. Οι εργαζόμενοι παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την άρση της διάκρισης μεταξύ παλιών και νέων εργαζόμενων, «επινοικιαζόμενων» ή μη. Επίσης, απαιτούν να μην ισχύσει η πρόθεση του ομίλου να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της τρέχουσας σύμβασης αλλά και να ανακληθούν όσες έγιναν την παραμονή πρωτοχρονιάς.

Στην κινητοποίηση και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας που οργανώνεται από τον ΠΕΣΥΘ, επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία με αφορμή τους μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στην Ειδική Αγωγή. Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς και οργανικές θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στην ΠΕ (Γενικής και Ειδικής Αγωγής) και διορισμό όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Κηρύσσουμε στάση εργασίας 1-2 ωρών για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» στηρίζει το αίτημα των περίπου 2.000 απορριφθέντων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής,  υποψηφίων του ΑΣΕΠ, να συμπεριληφθούν στους πίνακες των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019. 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. (28/11) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 29  Νοεμβρίου, τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες της πρωινής ζώνης και τις τρεις  του ολοήμερου για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Παιδείας, στις 13.00, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης. Δείτε επίσης ολόκληρο το πρόγραμμα δράσης που ψήφισε η συνέλευσή μας

Σας αποστέλλουμε υπόδειγμα ένστασης απορριφθέντων από τους πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. για μη καταβολή παραβόλου, που συνέταξε η νομική μας σύμβουλος. Επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ένσταση ξεπερνά τις 260 λέξεις που μπορεί να δεχτεί η φόρμα του Α.Σ.Ε.Π. και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να επισυναφθεί σε αυτήν ως συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο. Οι υποβάλλοντες την ένσταση θα πρέπει να δείξουν εξαιρετική προσοχή στη συμπλήρωση των πεδίων σύμφωνα με τις οδηγίες υποβολής ένστασης του Α.Σ.Ε.Π. τις οποίες και επισυνάπτουμε...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25-11-2019, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τη διοίκηση του Α.Σ.Ε.Π. όπου τέθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την έκδοση των προσωρινών πινάκων της Ειδικής Αγωγής.