top of page

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά "η Πρόοδος" στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής  Ομάδας  θα παρακολουθήσει

στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ(Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια),  το κοινωνικό έργο του Άρθουρ Μίλερ

“ Το τίμημα”

 (τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ)


την Κυριακή 18  Μαρτίου 2018
στις 7.00μ.μ.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Για τα διαδικαστικά:

 

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 200 θέσεων. Όποιος-α συνάδελφος-ισσα  επιθυμεί να παρακολουθήσει την παράσταση θα πρέπει να το δηλώσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα εισιτήρια, ύστερα από απαίτηση του θεάτρου, θα αγοραστούν όλα μαζί.

 

Από την  Τετάρτη 21-02-2018 και ως την Πέμπτη 8-3-2018 μπορούμε να  δηλώσουμε συμμετοχή στα μέλη του ΔΣ.

 

Ο σύλλογος θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει από το 11ο Δ.Σ. Πειραιά (Ψαρών και Θεσσαλονίκης) στις 5.45μμ  και θα περάσει από το Δημοτικό Θέατρο στις 6.00μμ. Στην επιστροφή θα ακολουθηθεί το αντίστροφο δρομολόγιο.

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

 

“ Το τίμημα”

 

Διαρκεια : 120 '

Σκηνοθεσία: Ιωάν. Μιχαλακοπούλου

Ερμηνεύουν: Γ. Μιχαλακόπουλος, Γ. Σκιαδαρέσης, Ρ. Λουιζίδου, Χρ. Σαπουντζής.

Σκηνικά: Γ. Μουρίκης.

Κοστούμια: Π. Κοκκορού.

Φωτισμοί: Ν. Βλασόπουλος.

 

Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», από τα γνωστότερα έργα του, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967 και πολυανεβασμένο σε θεατρικές σκηνές παγκοσμίως με πιο πρόσφατη αυτή του Broadway και πρωταγωνιστή το Danny DeVito, ανεβαίνει στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ.

 

Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική.


Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του ΙΛΙΣΙΑ για να ερμηνεύσει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Gregory Solomon, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης.

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής  ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.

 

Σε κάθε μεγάλη απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε ένα «Τίμημα». Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα του σήμερα.

 

Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου στην προσπάθεια σου να επιβιώσεις ή τα κυνηγάς προσπερνώντας τις ανάγκες των άλλων ακόμα και της οικογένειας σου; Το έργο με επιδεξιότητα μας βάζει μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα. Ο καθένας μας κάποια στιγμή στέκεται στο σταυροδρόμι, ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στους άλλους και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του. Οι ήρωες, 30 χρόνια μετά από τις μοιραίες αποφάσεις τους, συναντώνται και μπροστά μας εξελίσσεται μια παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη, δείχνοντας μας, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον μονόδρομο προς την λύτρωση: «Αν κοιτάξεις το παρελθόν με γενναιότητα, τότε μπορεί και να ελευθερωθείς».

bottom of page