top of page

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά "η Πρόοδος"

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Πολιτιστικής  Ομάδας  θα παρακολουθήσει την

 

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ.

στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Παιδική Σκηνή Α' Νέος Εκθεσιακός Χώρος (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 115 21 Αθήνα)

την Θεατρική παράσταση για παιδιά

"Το Φτερωτό Άλογο" του Νίκου Καζαντζάκη


(Ενιαία τιμή εισιτηρίου για παιδιά και συνοδούς 12 ευρώ)

 

 Ο Σύλλογος θα καλύψει εξ ολοκλήρου το αντίτιμο του εισιτηρίου των παιδιών των συναδέλφων 

Οι συνοδοί που επιθυμούν να δουν την παράσταση πρέπει να καταβάλουν το  αντίτιμο των 12 ευρώ 

Η  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 

Για τα διαδικαστικά:

Ο Σύλλογος έχει κάνει κράτηση 80 θέσεων. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Όποιος συνάδελφος-ισσα  επιθυμεί τα παιδιά του να παρακολουθήσουν  την παράσταση θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή ως τις 17 Φεβρουαρίου 2019 στην ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Γονείς και συνοδοί που δεν επιθυμούν να δουν την παράσταση μπορούν να περιμένουν στο Καφέ-Μπαρ του Θεάτρου μέχρι την ολοκλήρωση της.

Τα εισιτήρια – και για τα παιδιά και για τους συνοδούς - θα τα προμηθευτεί ο σύλλογος και κατόπιν θα τα διανείμει σε όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

ΤΟ ΦΤΕΡΩΤΟ ΑΛΟΓΟ.jpg

Λίγα λόγια για την Παράσταση:

 

Το Φτερωτό Άλογο του Νίκου Καζαντζάκη

Μια ιστορία από την πένα και τη φαντασία του κρητικού συγγραφέα, ένα ταξίδι στη μαγεία της μακρινής Ανατολής, για μικρούς και μεγάλους.

Τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η 'Ανδρη Θεοδότου, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και την πρωτότυπη μουσική ο Νίκος Κυπουργός.

Στην παιδική σκηνή του Μεγάρου ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε μια εντυπωσιακή θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.

Τα παιδιά μπαίνουν σε μια ονειρική πύλη, σε ένα πολύχρωμο ανατολίτικο σαράι, και συμμετέχουν στα όσα συμβαίνουν επί σκηνής, βοηθώντας στην εξέλιξη της ιστορίας: Ένας παράξενος Ινδός πουλάει στον βασιλιά ένα ιπτάμενο άλογο. Το βασιλόπουλο καβαλάει το άλογο που τον πηγαίνει όπου θέλει η τύχη και η μοίρα! Βράδυ, φτάνει σε ένα παλάτι, γνωρίζεται κρυφά με την πριγκίπισσα, και τότε αρχίζει η περιπέτειά τους...

 

Η παράσταση φιλοξενείται στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα από τη Θάλεια Μέλισσα, ώστε να δίνει την αίσθηση στους θεατές ότι δεν παρακολουθούν θέατρο, αλλά ότι βρίσκονται μέσα στο παραμύθι. «Πρόθεση μας ήταν να εντάξουμε τους θεατές μέσα στον σκηνικό χώρο, δηλαδή να δημιουργήσουμε έναν χώρο βιωματικό που ενώνει τη θέαση και τη δράση. Αντιμετωπίσαμε αυτή την αίθουσα θεωρώντας ότι βρισκόμαστε σε μία κατασκήνωση στην έρημο και θέλοντας να δώσουμε την αίσθηση μια μικρής εφήμερης κοινότητας μέσα στην οποία διαδραματίζεται το παραμύθι» ανέφερε η ίδια.

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου
Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Κινησιολογία: Έλενα Γεροδήμου
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Βακάλη

Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών:
Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Θανάσης Χαλκιάς, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Μιχάλης Κοιλάκος, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ειρήνη Κωσταντίνου, Μιχάλης Βρεττός, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τσούρμας, Γιώργος Φουντούκος, Στέλιος Χατζηγεωργίου
Επιστημονικός σύμβουλος: Νίκος Μαθιουδάκης

 

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τέλος προθεσμίας δηλώσεων συμμετοχής
bottom of page