top of page

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας,

Παρασκευή 29 Νοέμβρη, 13.00

 

 

Πειραιάς 28-11-2019

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. (28/11) έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 29  Νοεμβρίου, τις τρεις τελευταίες διδακτικές ώρες της πρωινής ζώνης και τις τρεις  του ολοήμερου για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στο Υπουργείο Παιδείας, στις 13.00, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης.

Επίσης ενημερώνουμε για το σύνολο του προγράμματος δράσης που αποφάσισε η Γ.Σ της 28ης Νοεμβρίου 20129:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 

Απέναντι στη φτώχεια και τη λιτότητα, απέναντι στον αέναο κύκλο της αδιοριστίας  πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος αγώνων, ένας νέος κύκλος άνθισης των εκπαιδευτικών, των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων. Αυτός μονάχα μπορεί να δώσει μικρές και μεγάλες νίκες. Στην εκπαίδευση το ξέρουμε καλά, με το μπλοκάρισμα της εφαρμογής της αξιολόγησης, τη νίκη του αγώνα των απολυμένων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας, την αποτροπή των υποχρεωτικών μετακινήσεων, την προσμέτρηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής για όλους τους εκπαιδευτικούς. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συγκροτήσουμε ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με στόχους άμεσους και πιο μακρινούς: από την πρόσληψη των αναπληρωτών και τον 13ο -14ο  μισθό ως την ανατροπή των μνημονίων και του Συμφώνου για το ευρώ. Παύση πληρωμών του  χρέους – μη αναγνώριση του χρέους, διεθνιστικός αγώνας και ρήξη-έξοδος με την ΟΝΕ και την Ε.Ε.

 • Οργάνωση των αναγκαίων αγώνων με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικώναποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

 • Κινητοποίηση στις 29/11 στο Υπουργείο Παιδείας στη 1μμ για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης.

 • Συμμετοχή, με το πλαίσιο του Συλλόγου μας, στην κινητοποίηση των συνταξιουχικών οργανώσεων το Σάββατο 30 Νοέμβρη, 10.30π.μ., Προπύλαια

 • Συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 5/12, στις 2μ.μ., στο Υπ. Εργασίας, για τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και γενικότερα των συμβασιούχων, με κέντρο τις άδειες μητρότητας

 • στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή (με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου) και απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

 • Κινητοποίηση στις 14 Φεβρουαρίου 2020 (ημέρα εκδίκασης της αγωγής της Oil-one εναντίον του Δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας) για την απομάκρυνση των καζανιών από την Δραπετσώνα.

 • Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

 • Άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε κάθε περίπτωση ανακοίνωσης και προσπάθειας εφαρμογής αντιεκπαιδευτικών/αντιλαϊκών μέτρων (αύξηση ωραρίου, αύξηση μαθητών ανά τμήμα, προώθηση αξιολόγησης κλπ.).

 • Έκδοση κοινού κειμένου υπογραφών για να μην τοποθετηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες στον αύλειο χώρο των 9ου & 11ου Δημοτικών σχολείων.

 • Συνάντηση αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και γονέων με τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά και με τον Διευθυντή Π.Ε. Πειραιά. Στις συναντήσεις αυτές θα ζητηθεί, τόσο ο Δήμος όσο και η Διεύθυνση Πειραιά να επαναεπιβεβαιώσουν τη θέση τους για την εγκατάσταση των λυόμενων προκατασκευασμένων αιθουσών σε παρακείμενο οικόπεδο (Σαλαμίνος 175).

 • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΚΤΥΠ. Η παράσταση προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

 • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας εφόσον οι παραπάνω κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα.

 • Δίνουμε τη μάχη, μαζί με τους γονείς, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, συγκροτούμε ένα ισχυρό μέτωπο παιδείας και μπλοκάρουμε κάθε απόπειρα υποχρεωτικών μετακινήσεων μαθητών, δημιουργίας πληθωρικών τμημάτων, διαγραφής μαθητών από το ολοήμερο.

 • Συμβάλουμε σε κάθε πανεργατικό αγωνιστικό- απεργιακό συντονισμό σε ισότιμη βάση και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών και στήριξη του κινήματος για την προάσπιση του δικαιώματος στη στέγη, την ενέργεια, το νερό.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ_23_ΦΕΒ_17_06.JPG
bottom of page