top of page

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ.

 

ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

 

Συμμετέχουμε στη παράσταση διαμαρτυρίας -κινητοποίηση τη 

Δευτέρα 26/8 & ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας 

 

Πειραιάς 24-8-2019

 

Στις 10 Ιουνίου 2019 με ανακοίνωσή του ο σύλλογος μας, αφού διαπίστωνε ότι η διαπάλη για τον αριθμό των απαραίτητων διορισμών και  τον τρόπο υλοποίηση τους μαίνεται εδώ και 25 χρόνια,  ζητούσε τα ελάχιστα:

α)«από τη σημερινή και κάθε επίδοξη κυβέρνηση να συνεχίσει και να μην μπλοκάρει τη διαδικασία των 10.500 διορισμών τα επόμενα δυο χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο να ολοκληρωθούν οι 4.500 διορισμοί, που έχουν δρομολογηθεί, στη ειδική αγωγή» και

β)«από τη ΔΟΕ να θέσει το ζήτημα σε όλα τα πολιτικά κόμματα και να τους ζητήσει να αποδεχθούν ως ελάχιστους, δεδομένους και αδιαμφισβήτητους τους 10.500 διορισμούς εκπαιδευτικών τα επόμενα δυο χρόνια.»

 

Από τότε μέχρι σήμερα οι διαδικασίες για το διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, τουλάχιστον όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, φαίνεται να προχωρούν. Όμως οι αντιφατικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Εσωτερικών γεννούν σοβαρές αμφιβολίες. Βρισκόμαστε πια στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και η διαδικασία φαίνεται να έχει βαλτώσει. Εκκρεμούν βασικές ενέργειες που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί και δεν φαίνεται να δρομολογούνται: 

α) Η κατανομή σε κλάδους και ειδικότητες και εκπαιδευτικές βαθμίδες. 

β) Η ίδρυση αντίστοιχων οργανικών θέσεων στα Τμήματα Ένταξης. Διαδικασία που πάγωσε με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης προκαλούν τουλάχιστον ανησυχία. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου αμφισβητεί την αναγκαιότητα ακόμη και των 10.500 μόνιμων διορισμών στη γενική εκπαίδευση, που μέχρι τώρα προγραμματίζονταν για τα έτη 2020 και 2021. Με πρόχειρα, μπαγιάτικα και αποδεδειγμένα άγονα επιχειρήματα περί επαναφοράς στην τάξη αποσπασμένων εκπαιδευτικών και αοριστίες περί νέου υπολογισμού των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό η νέα υπουργός θολώνει το τοπίο και πολλαπλασιάζει τις αγωνίες για τα σχολεία. Θα επιστρέψουμε στην μνημονιακή πολιτική των μηδενικών διορισμών τα επόμενα χρόνια; Θα αυξηθεί το σταθερό προσωπικό στα σχολεία; Θα γνωρίζουν οι νέοι συνάδελφοι τον τόπο διαμονής τους, το σχολείο που υπηρετούν, τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάζονται, τους μαθητές που διδάσκουν; Θα πάψουν να αγωνιούν για τη θερινό τρίμηνο της ανεργίας; 

Είναι πλέον δεδομένο ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής για το 2019-20 θα γίνουν με τους παλιούς πίνακες μετά και από επίσημες δηλώσεις της Υπουργού, δηλαδή όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!Αυτή η πολιτική επιλογή του Υπουργείου Παιδείας, αποκλείει από τους πίνακες και οδηγεί στην ανεργία μία σειρά συναδέλφων. Πρώτονόσους δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερονόσους αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό. 

 

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούμε:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη– τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. 

  • Μόνιμους διορισμούς στον προϋπολογισμό του 2020 με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

  • Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κ.λπ.) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους.

  • Κατάργηση του ν.4589/2019 για το προσοντολόγιο. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

  • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς για τις φετινές προσλήψεις!

 

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος τη Δευτέρα 26/8 11:00 στην παράσταση διαμαρτυρίας – κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

bottom of page