Ψήφισμα-καταγγελία

για τη σύλληψη μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Πειραιάς 17-3-2018

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος» καταγγέλλει τη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτόφωρου μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, και την αναζήτηση των υπόλοιπων. Η Α’  Ε.Λ.Μ.Ε. δημοσιοποίησε ψήφισμα-καταγγελία για την παράνομη απόλυση εγκύου εργαζομένης από την εταιρία Vresnet δηλώνοντας αλληλεγγύη στην εργαζόμενη και απαιτώντας την επαναπρόσληψή της. Η διαδικασία σύλληψης του προέδρου και η αναζήτηση των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης της εταιρίας!

Η σύλληψη των μελών του Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης είναι χτύπημα στο συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων! Κανένας εργαζόμενος μόνος του στην αυθαιρεσία κάθε εργοδότη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος»:

• καταδικάζει την εργοδοτική αυθαιρεσία και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει για να σκεπάσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης των αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων.

• Απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης των μελών του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, την απόσυρση της μήνυσης και την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφισσας.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.