top of page

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΓΩΓΗ ΤΗΣ Oil-One

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 8:30 π.μ.

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΔΙΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ (8.15-10.00)

 

Πειραιάς 6-11-2019

Η καθημερινότητα είναι ήδη ένας αγώνας για τους περισσότερους από εμάς και τα μέτωπα του πολλά. Να τα λιγοστέψουμε θέλουμε κι όχι να τα πολλαπλασιάζουμε. Παρόλα αυτά, κανείς δεν θα φιμώσει την αγωνία μας για τον αέρα που αναπνέουμε. Κανείς δεν θα σταματήσει τους αγώνες μας για την απομάκρυνση των βιομηχανιών που τον ρυπαίνουν. Στις γειτονιές γύρω από την Oil-One  και την Lafarge, στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι, υποφέρουμε από τη δυσοσμία και ζούμε με το άγχος για τις συνέπειες που θα έχει αυτή στην υγεία μας. 

Το άγχος για το αύριο και το άδικο κάθε στιγμής που εισπνέουμε τον βρόμικο αέρα, είναι πολύ πιο δυνατά από το φόβο που εμπνέουν τα δικαστήρια. Η αγωγή της Oil-One, συμφερόντων Δημήτρη Μελισσανίδη, κατά του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου δεν θα μας παραλύσει. Με την αγωγή αυτή η εταιρεία ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ από το δήμαρχο και διεκδικεί την προσωποκράτησή του για ένα χρόνο. Πρόκειται περί εκφοβισμού που δεν θα περάσει. Αντίθετα. Θα μας πεισμώσει. Η αγωγή εναντίον του δημάρχου, είναι επίθεση στο πρόσωπο καθενός από εμάς, αφού όλοι εμείς επανειλημμένα ζητήσαμε την απομάκρυνση των καζανιών. Το είπαμε με χίλιους τρόπους: με υπογραφές, με πανό, με αφίσες, με ομιλίες, με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, με συλλογή εμπειρικών στοιχείων από επιστημονικούς φορείς. Θα συνεχίσουμε να το λέμε με άλλους τόσους, μέχρι τη νίκη.   Όλοι μαζί θα παλέψουμε ενωμένοι όχι μόνο για να απαλλαχθεί ο δήμαρχος από τις δικαστικές περιπέτειες, αλλά και για να καθαρίσουμε τον αέρα που αναπνέουμε.  Με κεντρικό και κυρίαρχο στόχο την απομάκρυνση των εργοστασίων και την απόδοση όλης της περιοχής των Λιπασμάτων στο λαό της περιοχής, ο αγώνας μας θα απομονώσει αυτούς που υποτιμούν τις ζωές μας και ζητάνε την τιμωρία και την φυλάκιση μας.  

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν το δίκιο μας. Παρά και ενάντια στην απαράδεκτη οκταετή παράταση της άδειας λειτουργίας της Oil-One που δόθηκε το καλοκαίρι του 2018, και η οποία βαρύνει την προηγούμενη κυβέρνηση, η ανάπλαση της περιοχής βελτίωσε την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Ταυτόχρονα  προωθήθηκε η απαλλοτρίωση εξακόσιων επιπλέον στρεμμάτων της εθνικής Τράπεζας στην ίδια περιοχή από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο,  ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών που ανατέθηκαν σε επιστημονικά ιδρύματα προσφέρουν ακλόνητα επιχειρήματα ενάντια στην (επανα)λειτουργία βιομηχανιών στην περιοχή, που οι κυβερνήσεις από το 2012 ως και τις πρώτες μέρες του 2015 είχαν προωθήσει.

Ο αγώνας μας για να φύγουν τα καζάνια δεν μπορεί να είναι αιώνιος. Όσο η νικηφόρα έκβασή του καθυστερεί, τόσο η υγεία μας επιβαρύνεται. Ο στόχος της απομάκρυνσης τους είναι εφικτός και πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα κι ενωτικά.

  • Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων!

  • Αλληλεγγύη στον διωκόμενο δήμαρχο!

  • Ανάκληση όλων των αδειών λειτουργίας και εμπορίας της OilOne!

  • Σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της OilOne  και των άλλων ρυπογόνων εγκαταστάσεων (Lafarge, δεξαμενών ΕΛΠΕ) από την πόλη!

  • Όχι τα καζάνια, ναι στη ζωή!

  • Απόδοση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων στο λαό!

 

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου εκδικάζεται στο πολυμελές πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή της εταιρείας Oil_One σε βάρος του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου, για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στη  συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 π.μ έξω από το πρωτοδικείο Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο, Πειραιάς). Για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, τις δυο πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου (8.15-10.00). Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η επιχείρηση καταστολής του δίκαιου αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν θα περάσει.

ΕΞΩ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

bottom of page